Böcker

Böcker

På den här sidan ges en mer ingående presentation av egna böcker.

Old Rasmus & Old Tjikko - sagan om två urgamla fjällgranar

Med sina minst 9500 år har granarna Old Rasmus på Sonfjället och Old Tjikko på Fulufjället väckt stort intresse över hela världen. Här berättar vi den nästan sanna sagan om de mångtusenåriga granarna och hur det gick till när de blev världskändisar. Med finns också några av granarnas vänner, bland andra lämlarna Gammel-Birger och Lill-Birger, björnen Boo och renen Leif. Och så förstås forskarhunden Rasmus.

Om författaren: Lisa Öberg är fjällekolog och fil.dr. i biologi - studierna av de gamla fjällgranarna ingår i hennes doktorsavhandling. Att sprida kunskap om fjällnaturen – på ett sätt som är begripligt för alla – för att på så sätt öka respekten för allt levande ligger henne varmt om hjärtat. Om illustratören: Magdalena Brunzell, konstnär och formgivare som ofta hämtar inspiration från stillheten i fjällen - ett stenkast från sin ateljé. Arbetar i olika tekniker och gärna som serier kring ett huvudmotiv.

Boken finns både på svenska och engelska och kan antingen beställas via e-post info@oldtjikko.se eller via Jengel Förlag AB. Pris: 145 kronor.

Öberg L. (text) & Brunzell M. (illustrationer) 2013. Old Rasmus & Old Tjikko - sagan om två urgamla fjällgranar. ISBN 987-91-87309-07-6. Utgiven av Jengel Förlag.

Öberg L. (text) & Brunzell M. (illustrationer) 2013. Old Rasmus & Old Tjikko - the fairy tale of two ancient alpine spruces. ISBN 978-91-87309-08-3. Utgiven av Jengel Förlag.

Boksläpp 22 juni 2013 på Naturum Fulufjället med vandring till granen Old Tjikko.

Fjällens urgamla granar - en faktabok

Med sina minst 9500 år har granarna Old Tjikko på Fulufjället och Old Rasmus på Sonfjället väckt stort intresse över hela världen. Här berättar vi om de mångtusenåriga granarna - levande länkar till fjällens tidiga historia. Vi visar bland annat hur det är möjligt för granarna att bli så gamla och hur de påverkas av klimatet. Innehållet baseras på vår egen spännande forskning. Välkommen att ta del av fjällgranarnas fascinerande liv!

Boken är i A6-format och rikt illustrerad med bilder. Den finns både på svenska och engelska och kan antingen beställas via e-post info@oldtjikko.se eller via Jengel Förlag AB. Pris: 145 kronor.

Om författarna: Lisa Öberg är fjällekolog och fil.dr. i biologi - studierna av de gamla fjällgranarna ingår i hennes doktorsavhandling. Leif Kullman är professor i naturgeografi och har ägnat många år åt trädgränsforskning, däribland de gamla granarna.

Öberg L. & Kullman L. 2013. Fjällens urgamla granar - en faktabok. Jengel Förlag AB. 56 sidor. ISBN 978-91-87309-05-2.

Öberg L. & Kullman L. 2013. Ancient alpine spruces - life and history. Jengel Förlag AB. 56 p. ISBN 978-91-87309-06-9.

Boksläpp med föredrag om fjällens urgamla granar 5 april 2013 på Hanriis Café, Handöl.

 

I hjärtat av Härjedalen – Sonfjället

Boken "I hjärtat av Härjedalen – Sonfjället" handlar om natur och kultur i området kring Sonfjället och Sonfjällets nationalpark och om kärleken till ett fjäll. Den gavs ut av Länsstyrelsen Jämtlands län i samarbete med Jamtli förlag. Medförfattare: Ingmar Borgström, Amanda Jönsson, Magnus Kristoffersson, Leif Kullman, Jesper Larsson, Ingemar Lind, Ewa Ljungdahl, Jan Lundqvist, Ingemar Näslund & Jan-Erik Åslund, Bengt Warensjö, Ernst Westlund samt Lisa Öberg (red.). Läs mer om Sonfjällsboken här ...

Öberg L. (red.) 2009. I hjärtat av Härjedalen – Sonfjället. Jamtli Förlag 168 sidor.

The heart of Härjedalen – Sonfjället / Im Herzen Härjedalens. Jamtli Förlag 168 sidor.

 

Copyright © Lisa Öberg - All Rights Reserved - info@oldtjikko.se